Butlletí del CEESC núm. 436 · 23 d'abril de 2021 · Si no el veus bé, clica aquí

Feliç Sant Jordi!
Aprofitem que és Sant Jordi per recomanar-te dos llibres de relats, escrits per educadors socials, i una entrevista:
- La mirada horitzontal. Històries sense llar d'un educador social, de David Vázquez.
- Relats d’un educador social. Crònica, reflexions i resistències a ambdues bandes de la frontera, de Ferran Castellarnau.
- L'#Encapsulades d'ahir amb amb l'il·lustrador Manel Fontdevila, parlant de la il·lustració en relació amb l’acció social

Comencen les votacions
Ja està obert el procés d'elecció del càrrec de Síndic/a de Greuges de Barcelona per al període 2021-2026. Si ets de Barcelona, pots donar suport a les candidatures fins al 19 de maig. I també ho poden fer les entitats inscrites al Fitxer General d'Entitats. El CEESC presentem la candidatura de l'educador social Rafel López. "Per les persones: l’acció social com a bandera".
[Dona suport a en Rafel López]
[guia per votar - individual]

[guia per votar - entitats]

Per què diuen 'menas' quan parlem d'infància?
El CGCEES, com, a òrgan de representació de professionals de l'Educació Social, responsables de l'educació i la protecció de la infància i l'adolescència, manifesta el seu més absolut rebuig a la campanya d'odi vessada pel partit partit polític de la ultradreta contra la integritat i la salvaguarda d'infants i adolescents pel simple fet de ser d'origen immigrant.
[més info]

Quin és el paper de l’ES als projectes d'art comunitari?
Basket Beat i el CEESC llencem una enquesta per esbrinar quin paper tenen els ES als projectes i les organitzacions de les arts comunitàries. Si participes en un projecte o organització entorn les arts comunitàries a Catalunya, t’agrairem que ens donis un cop de mà responent l'enquesta
[fins al 2 de maig]

#Yotambiénconstruyoconvivencia
Suma't a la campanya del CGCEES contra l'Assetjament Escolar. Fes-te una foto amb el missatge #Yotambiénconstruyoconvivencia i envia-la a través d'un formulari fins al 25 d'abril i ajuda a visibilitzar la feina dels educadors i les educadores socials a favor de la convicència als centres escolars.
[més info]

Webinar: Implementació de la mediació
El proper 29 d'abril les delegacions de Terres de l'Ebre del TSCAT i del CEESC, l'Il·lustre Col·legi d'Advocats i Advocades de Tortosa i el Centre de Mediació de Dret Privat de les Terres de l'Ebre organitzen aquesta sessió formativa telemàtica, homologada pel Centre de Mediació de Dret Privat amb 2 hores de formació continuada.
[més info]

Webinar Taula-Diàleg: Educar para erradicar el edadismo
Aquest col·loqui vol reflexionar sobre el concepte i les conseqüències de la discriminació per edat;i conèixer la visió de la gent gran i les seves organitzacions; sensibilitzar sobre la importància de l'educació per a la seva erradicació, i concretar propostes d'acció per al desenvolupament de l'Educació Social i Comunitària.
[més info]

Vídeo i relatoria de la Càpsula de Justícia Juvenil
Ja podeu accedir al vídeo i llegir la relatoria de la Càpsula "Ser o no ser educadora o educador social a Justícia" en què des del Departament de Justícia ens van presentar les opcions de treball a serveis i recursos  per a educadores i educadors socials dins l'àmbit de justícia juvenil, així com les competències ideals per a aquests llocs de treball.
[més info]

Una mirada internacional al circ com eina educativa i d’empoderament
El proper 26 d'abril tindrà lloc la primera de les conferències de la segona edició del cicle "Art i Cultura en l'acció socioeducativa", amb Ilaria Bessone i Tommaso Negri, de la xarxa italiana AltroCirco.
[més info]

FORMACIÓ VIRTUALImplementar la dimensió comunitària en projectes amb joves des d’una perspectiva interseccional
L’objectiu del curs és interrelacionar els diferents eixos de diversitats, l’anomenada interseccionalitat, que parteix i vol incidir en el marc de discriminacions vinculades a aquests eixos (masclisme, racisme, edatisme- gent gran i joves, LGTBI+fòbia, aporofòbia…).
[més info]

CÀPSULA: L'educació social en l’àmbit de la Salut Mental: mirades, experiències i reptes
Dins del model de recuperació en Salut Mental la figura professional de l’Educació Social ha de tenir un pes important, en tant que l’abordatge comunitari i socioeducatiu ha de forma part i coexistir de manera transversal dins del model biopsicosocial.ió social. L'emetrem en directe per Youtube.
[més info]
En anteriors butlletins

AGENDA

Propers cursos

[més cursos]

Properes Càpsules

[més Càpsules]

Properes activitats

[més activitats]

Activitats d'altres entitats

[més activitats]

Col·legi d'Educadores i Educadors Socials de Catalunya
ceesc@ceesc.cat - 934 521 008 - www.ceesc.cat
Barcelona - Girona - Tarragona - Lleida - Terres de l'Ebre

Subscriu-te als Butlletins digitals del CEESC

ISSN 2014-2137

Política de privacitat

Reenvia aquest Butlletí electrònic als teus contactes per compartir-ne el contingut!