Butlletí del CEESC núm. 429 · 19 de febrer de 2021 · Si no el veus bé, clica aquí

Novetats del VIII Congrés Estatal d'Educació Social
Finalment, el VIII Congrés se celebrarà del 20 al 25 de setembre de 2021, a Etopía, Centre d'Art i Tecnologia de Saragossa, un emplaçament innovador dissenyat per acollir i promoure projectes creatius i situat a prop de l'estació de tren de la ciutat. S'ha valorat el canvi per ajustar-lo a les noves necessitats.
[més info]

Participa a l'#InformeES 2020
585 persones ja han respost el qüestionari de l'#InformeES 2020. Però encara en necessitem més per actualitzar la lectura de la realitat de la professió a Catalunya i poder dibuixar de la manera més fidel possible l’evolució de la professió a través d’uns indicadors comparables. 
[omple el qüestionari]

Premis RetinES 2021
Participa a la la vuitena convocatòria dels Premis RetinES que enguany compta amb dues modalitat de concurs: a la millor obra o projecte audiovisual en benefici de l’acció i/o activitat socioeducativa, i a la millor obra o projecte audiovisual realitzat per joves de 18 a 30 anys.
[Termini: 15 d'abril]

Observatori de la realitat sociolaboral de l'ES
L’Observatori té com a objectiu donar una visió àmplia, continuada i evolutiva de la professió des de la perspectiva sociolaboral. Si teniu alguna informació sobre la realitat laboral dels educadors i educadores socials (convenis mal aplicats, protestes o accions que esteu duent a terme, convocatòries, etc.), feu-nos-ho saber!
[més info]

Xarxa Educació 360 a les Terres de Lleida
El proper dissabte 27 de febrer tindrà lloc aquesta jornada en què s'establirà un diàleg amb persones que desenvolupen quatre experiències a les Terres de Lleida, entre les quals hi haurà "La figura de l’educadora social a l’escola per promoure la convivència i la relació amb l’entorn".
[més info]

Relatoria dels Diàlegs ètics en temps de pandèmia
Hem publicat la relatoria de la segona sessió dels Diàlegs on es va crear un espai d’intercanvi de vivències professionals intenses que s’han donat durant els mesos de pandèmia a partir de les aportacions que ens van arribar, amb l'objectiu de fer una reflexió conjunta i construir un document de recomanacions.
[més info]

Relatoria de la Càpsula de Gent Gran
Hem publicat el vídeo i la relatoria de la conversa amb professionals de l'àmbit en què es va concloure que l’educador/a social dins les residències dota de qualitat i fa més digna la vida d’aquestes persones, ja que no només ajuda a garantir-ne els drets més bàsics sinó també la part més afectiva i emocional dels residents.
[més info]

Jornada sobre la Selecció de professionals per competències (ES de Justícia Juvenil)
El proper 5 de març tindrà lloc aquesta jornada en què s’abordarà la selecció per competències de professionals de l’educació social pel Departament de Justícia, posant l’accent en l’avaluació del model feta en una mostra de centres educatius de Justícia Juvenil, objecte central de la jornada.
[més info]

Acompanyament sociojurídic a persones migrades i refugiades
La Fundació FICAT inicia una campanya de crowdfunding destinada a brindar una bona atenció personalitzada que afavoreixi l'apoderament dels usuaris i usuàries davant la seva pròpia situació administrativa ja que la manca de coneixement jurídic augmenta el risc de casos d'irregularitat sobrevinguda.
[més info]

CURS ON LINE: El valor dels valors: taller per conèixer els nostres valors
Taller d’autoconeixement dels valors personals, professionals i laborals. Identificar i analitzar els valors us permetrà enfocar millor les vostres prioritats i valorar si realment esteu “en el lloc que volem estar” o si necessiteu introduir algun canvi a la vostra vida per millorar-la.
[més info]

CÀPSULA: El lloc actual de l'Educació Social en el camp de les drogodependències
Parlarem de les diferències entre recursos (deducció de danys/lliure de droga) i la manera d'abordar la tasca de l’educadora i educador social a cada model. Els diferents moments del procés de drogodependència i procés de recuperació, i les possibilitats per a l'educació social en cada un d'ells.
[més info]
En anteriors butlletins

AGENDA

Propers cursos

[més cursos]

Properes #EncapsuladES

[més Càpsules]

Properes activitats

[més activitats]

Activitats d'altres entitats

[més activitats]

Col·legi d'Educadores i Educadors Socials de Catalunya
ceesc@ceesc.cat - 934 521 008 - www.ceesc.cat
Barcelona - Girona - Tarragona - Lleida - Terres de l'Ebre

Subscriu-te als Butlletins digitals del CEESC

ISSN 2014-2137

Política de privacitat

Reenvia aquest Butlletí electrònic als teus contactes per compartir-ne el contingut!