Butlletí del CEESC núm. 417 · 13 de novembre de 2020 · Si no el veus bé, clica aquí

Educadors socials, al peu del canó de l'emergència social
Ja podeu recuperar el programa "L'ofici d'educar (El suplement)" de Catalunya Ràdio en què es va parlar sobre com afronten el dia a dia els educadors socials, un col·lectiu compromès amb la transformació social que reclama visibilitat, reconeixement, acabar amb la precarietat laboral i recursos per aturar una emergència social que s'agreuja amb la Covid.
[més info]

Represa en l'organització del IV CSSBE
Després de l'estiu s'ha reprès l'organització del IV CSSBE. Els comitès treballen en diferents escenaris per garantir la realització en les dates previstes que seran els propers 16 i 17 de setembre del 2021. Ja s'hi poden presentar comunicacions i pòsters.

[més info]

Noves dates per al VIII Congrés Estatal d'Educació Social
El Comitè Organitzador reprèn l'organització del VIII Congrés Estatal per adaptar-la al nou escenari. Les noves dates seran, si les circumstàncies sanitàries ho permeten, el 23, 24 i 25 de setembre de 2021.
[més info]

En Miquel Salmerón premiat pel programa Escurçant Distàncies
L'educador social Miquel Salmerón ha guanyat el 1r premi a la millor càpsula innovadora en salut de l'Hospital Clínic pel programa Escurçant Distàncies. Des del CEESC felicitem en Miquel i agraïm el reconeixement a un programa pensat des de l'Educació Social per donar resposta a l’aïllament que pateixen els malalts ingressats per la COVID-19.
[més info]

Educadores socials desemparades
El canvi de criteri en la convocatòria de borsa de treball extraordinària de personal d’administració i suport a la docència ha provocat l’acomiadament d’ES que havien estat contractats per a aquest curs. Hi ha un grup d'afectats/ades que està intentant organitzar-se. Si et trobes en aquesta situació, contacta amb nosaltres a observatori@ceesc.cat.
[més info]

LOLA NO ESTÁS SOLA. Feminisme, habitatge i acció comunitària
El proper 19 de novembre, parlarem amb Clara Naya sobre "Lola, no estás sola", un projecte que treballa sobre tres eixos que apareixen com a reptes en la societat en què vivim: l'habitatge, la perspectiva feminista i la construcció de relacions comunitàries.
[més info]

JORNADA PROFESSIONAL: Joves i pantalles
La Xarxa de Salut Juvenil de la Terra Alta organitza la 3a Jornada Professional de la Terra Alta: Joves i Pantalles en format virtual el propers 18 de novembre, sessió adreçada a famílies, i el 25 de novembre, sessió adreçada a professionals.
[més info]

Presentació del treball guanyador del Premi Quim Grau
El proper 19 de novembre tindrà lloc l'acte de presentació del llibre del treball guanyador de la 6a edició del Premi Quim Grau, “Pensar els espais, donar un lloc. Pràctica educativa en espais de vida per a infants i adolescents tutelats”, de Gemma Sambola Mañé. L'acte s'emetrà per streaming.
[més info]

L’educació social, ofici vell, professió nova, i el repte del COVID 19
La VI edició del Cicle de conferències de la Comissió Intercol·legial de Sèniors va quedar aturada per la pandèmia. Ara se n'ha iniciat la setena edició virutal. El proper 17 de novembre tindrà lloc aquesta conferència amb Lluís Vila, vicepresident del CEESC.
[més info]

Coonvocatòries d'ajuts i subvencions
Publicat el decret de mesures urgents de suport a entitats del tercer sector social, per establir un ajut per afavorir el manteniment de l'activitat de les entitats del tercer sector dedicades a l'atenció i la defensa dels drets socials de col·lectius vulnerables i en risc d'exclusió. [més info]
Properament s'obrirà la convocatòria de subvenció per als programes de suport a la regularitat administrativa de les persones estrangeres a través de l’arrelament social i de la millora de l’ocupabilitat, de suport d’emergència a l’èxit educatiu de l’alumnat de famílies d’origen migrant, entre d'altres.
[més  info]

El CEESC participa a la I Fira Virtual d'Ocupació de la UOC
El proper 16 de novembre, el CEESC participarà en el seminari "Educació social a Catalunya: present i futur", en representació del CEESC participaran en Juanje Guerrero, educador social especialitzat en treball comunitari i l'Eva Maria Sasot, tècnica d'atenció col·legial del CEESC.
[més info]

CURS ON LINE: Mediació amb suports tecnològics. Continguts bàsics. D’allò presencial a allò virtual
Aquest curs ha estat dissenyat per oferir a les persones formades en mecanismes de resolució de conflictes participatius (mediació, facilitació, conciliació, coordinació parental) una guia metodològica, teòrica i pràctica per al desenvolupament d’aquests processos de forma virtual o remota.
[més  info]

CÀPSULA SÈNIOR: Gargar o com l’art pot transformar un poble
El proper 25 de novembre, tindrà lloc aquesta Càpsula, en format virtual, en què parlarem amb l'Eloi Bergós, alcalde de Penelles i un dels impulsors del projecte, sobre el projecte Gargar, com a exemple de com l’art pot transformar un territori, millorar l'entorn i augmentar l'autoestima de la gent i el coneixement del poble.
[més info]
En anteriors butlletins

AGENDA

Propers cursos

[més cursos]

Properes Càpsules

[més activitats]

Properes activitats

[més activitats]

Activitats d'altres entitats

[més activitats]

Col·legi d'Educadores i Educadors Socials de Catalunya
ceesc@ceesc.cat - 934 521 008 - www.ceesc.cat
Barcelona - Girona - Tarragona - Lleida - Terres de l'Ebre

Subscriu-te als Butlletins digitals del CEESC

ISSN 2014-2137

Política de privacitat

Reenvia aquest Butlletí electrònic als teus contactes per compartir-ne el contingut!