Butlletí del CEESC núm. 416 · 6 de novembre de 2020 · Si no el veus bé, clica aquí

Mostrem el nostre malestar amb el Departament d'Educació
Aquesta setmana hem seguit endavant amb la feina d’incidència política per tal de mostrar el nostre malestar en relació amb dos temes que depenen del Departament d’Educació i que afecten els professionals de l’Educació Social i, de retruc, la població amb què treballem.
[més info]

Activar-se, emprendre o inventar-se en Educació Social
TANQUEM INSCRIPCIONS AVUI! El proper dimecres, 11 de novembre a les 10 del matí, el CEESC organitza aquesta activitat on line per a tots aquells educadors i educadores socials amb interès per conèixer aspectes bàsics a tenir en compte alhora d’activar-se i intentar tirar endavant un projecte propi o compartit entre un equip.

[més info]

Acte d'homenatge i reivindicació a Lleida
El passat diumenge, la delegació del CEESC a Lleida va commemorar el bombardeig del Liceu Escolar de 1937, tot reivindicant la figura de l'educador/a social a les escoles, ja que la data ha coincidit amb l’inici dels 7 educadors i educadores socials contractats pel Departament d’Educació.
[més info]

AL BLOG: Artteràpia i resiliència
Des del CEESC hem iniciat una col·laboració amb Resicare Project i concretament amb l’Asocación Animacción Arteterapia, en virtut del qual van organitzar uns mòduls formatius dirigits a educadores i educadors socials, i que ara ens escriuen aquest text per al blog en què ens parlen sobre com l’artteràpia és una molt bona eina per a la resiliència.
[més info]

Relatoria i vídeo de la Càpsula impartida per l'associació Irídia
Hem publicat la relatoria de la Càpsula "L’educador/a social i els drets de les persones preses. Hi tenim alguna cosa a dir?" impartida per Pau Barbel, jurista i psicòleg i Mireia Salazar, advocada, membres de l'Associació Irídia, així com el vídeo resultant.
[més info]

L'ofici d'educar
El proper diumenge 8 de novembre, a les 6 del matí, podràs escoltar la veu dels educadors i educadores socials al programa "L'ofici d'educar (El suplement)" de Catalunya Ràdio, amb l'Elisabet Pedrosa. El programa es podrà recuperar a Catalunya Ràdio a la carta.
[més info]

Recorda que la Carlota et necessita!
La Carlota, educadora social de l'àmbit de residències de gent gran, ens va fer una proposta fa unes setmanes per mobilitzar els companys i companyes per tal de ser escoltats i reconeguts. L'ajudes?
[més info]

L’educació social, ofici vell, professió nova, i el repte del COVID 19
La VI edició del Cicle de conferències de la Comissió Intercol·legial de Sèniors va quedar aturada per la pandèmia. Ara se n'ha iniciat la setena edició virutal. El proper 17 de novembre tindrà lloc aquesta conferència amb Lluís Vila, vicepresident del CEESC.
[més info]

Pots col·laborar omplint aquests qüestionaris?
Ens han demanat col·laboració per a l'elaboració de dos qüestionaris:
[Estudi europeu sobre empreses socials]
[Estudi població africana i afrodescendent a Espanya]
[Estudi població africana i afrodescendent a Espanya (entitats)]

CURS ON LINE: Sexe, drogues i prevenció 2020
NOU FORMAT VIRTUAL I NOVES DATES! Formació teoricopràctica que pretén capacitar les i els professionals que treballen amb adolescents sobre la necessitat de conèixer els riscos associats al consum de drogues, així como el seu ús de a l’hora de mantenir relacions sexuals.
[més  info]

CÀPSULA: Dret, gestió de l'habitatge i el model d'atenció i acompanyament cap a les persones sense llar
Parlarem i debatrem sobre el dret de l’habitatge de les persones sense llar i el seu model de gestió i de l’atenció i acompanyament que en fan des de la Fundació Mambré i la seva xarxa.
[més info]
En anteriors butlletins

AGENDA

Propers cursos

[més cursos]

Activitats d'altres entitats

[més activitats]

Col·legi d'Educadores i Educadors Socials de Catalunya
ceesc@ceesc.cat - 934 521 008 - www.ceesc.cat
Barcelona - Girona - Tarragona - Lleida - Terres de l'Ebre

Subscriu-te als Butlletins digitals del CEESC

ISSN 2014-2137

Política de privacitat

Reenvia aquest Butlletí electrònic als teus contactes per compartir-ne el contingut!