Butlletí Especial inici curs 2018-2019 · Si no el veus bé, clica aquí

Tornem a ser aquí!
Comencem el curs amb els ulls posats en la celebració del #DiaES, que aquest any plasmem amb la imatge del Kintsugi, una tècnica artesanal japonesa de reparació de ceràmica que, en lloc de dissimular les línies de trencament, les exhibeix, amb orgull, amb cicatrius daurades.

Els eixos centrals dels actes que us tenim preparats són el tractament i l’aprenentatge dels errors professionals, la memòria històrica, la mediació i l’ètica; peces necessàries en aquest món imperfecte.

Us convidem a participar d’aquesta celebració i a acompanyar-nos al llarg d’aquests propers mesos per fer, de l’educació social, una peça única.

Descobreix el programa del #DiaES 2018!

Una llei per a l’Educació Social? Parlem-ne!
En aquesta sessió de treball presentarem, de la mà de membres de la Junta de Govern del CEESC, un principi de proposta per justificar (o no) la necessitat de promulgació d’una Llei de regularització de la professió.
[més info]

Jornada: Mediació i comunitat. Una mirada des de l’acció social
Jornada oberta a tots els professionals que treballen diàriament en l’atenció a les persones que vulguin conèixer els beneficis de la mediació com a tècnica per resoldre i gestionar conflictes.
[més info]

Com ser educador/a social i no morir en l’intent? Un cas teatralitzat
En la nostra professió es cometen errors i se’ns desperten tot tipus d’emocions. En aquesta activitat formativa teatralitzada posarem el focus en el lideratge i en aquelles accions que se’n deriven per poder detectar errors, per ser educadors i educadores socials i no morir en l’intent.
[més info]

Peixera ètica: Posem un mirada ètica a la tasca professional
És convenient veure que no hi ha una única construcció ètica possible, sinó que cadascun dels diferents models tècnics d'intervenció pressuposen uns deures morals o uns altres i, a la vegada, que determinades definicions dels deures morals determinen els models tècnics que cal utilitzar.
[més info]

MÉS ACTIVITATS PER CELEBRAR EL #DiaES:

 • Celebrem i construïm professió 2018
  2 d'octubre a la tarda, Barcelona
  En un acte festiu i distès, coneixerem i donarem veu a l’alumnat que té l’expedient acadèmic amb major qualificació i els treballs de fi de Grau d’Educació Social amb la nota més alta de Catalunya.

  [més info i inscripcions]
   
 • Carnaval de blogs: Com ser educador/a social i no morir en l’intent?
  2 d'octubre, tot el dia a les xarxes
  Enguany proposem als bloguers i blogueres de l’Educació Social que ens descriguin un error que hagin comès en la seva vida laboral i professional. Per què creuen que va ser un error? Com s'hauria d'haver actuat? Què n’han après?

  [més info i inscripcions]
   
 • Com estan treballant els professionals d’educació social a les escoles i instituts? Mostra d’experiències
  4 d'octubre a la tarda, Tortosa
  Per tal de reconèixer i reivindicar la tasca de la figura professional de l’educador/a social dins les escoles i els instituts, des del Col·lectiu professional d’educació social i escola del CEESC us presentem aquesta Càpsula que n'exposa experiències de treball.

  [més info i inscripcions]
   
 • Festivalet'ES a Girona
  6 d'octubre al matí, Girona
  Música, consells i festa per l'acompanyament i la dignitat de les persones. Volem fer un recull d'opinions que respongui a la següent pregunta: Què és per a tu l'Educació Social?

  [més info i inscripcions]

AGENDA

Propers cursos

[més cursos]

Properes #CàpsulES

[més Càpsules]

Col·legi d'Educadores i Educadors Socials de Catalunya
ceesc@ceesc.cat - 934 521 008 - www.ceesc.cat
Barcelona - Girona - Tarragona - Lleida - Terres de l'Ebre

Subscriu-te als Butlletins digitals del CEESC

ISSN 2014-2137

Política de privacitat