Comunicat especial - Si no veus bé el correu, clica aquí.


Davant la situació excepcional que està vivint el país i amb la finalitat de contribuir a la contenció del COVID-19, el CEESC ha decidit aplicar les mesures de prevenció dictades per les autoritats i aplicar el sistema de teletreball a tots els seus treballadors i treballadores.


Per això, mentre duri l'alerta, les seus del CEESC romandran tancades i no s'hi farà atenció presencial.


Tanmateix, l'equip del CEESC segueix treballant des de casa i estarà disponible per atendre qualsevol qüestió a través dels corresponents correus electrònics. Per a qualsevol contacte el correu electrònic serà el mètode més eficient. Contacteu directament amb el responsable de l'àrea que tingui a veure amb la vostra consulta: equip del CEESC.

En casos urgents, atenem trucades (648 085 534). Si al moment no us agafem la trucada, podeu deixar missatge i contestarem tan aviat com sigui possible.


El servei d'assessorament jurídic que gestiona IACTA, segueix funcionant. 


Com ja vam avisar el divendres, s'ha modificat tota l'agenda d'activitats del CEESC.


Des del CEESC, reiterem el suport a les educadores i educadors socials que seguiu en actiu i donant resposta a les necessitats de totes aquelles persones i col·lectius que ho necessiten.


Divendres passat vam emetre un comunicat que avui ampliem, exigint al Govern que es doti als centres residencials d’infància, persones amb discapacitat, residències geriàtriques, persones sense llar, i tots aquells serveis assistencials i d’urgència que no poden paralitzar la seva tasca educativa, de les següents eines:

  • Un protocol clar i concret, tant a l’hora de prevenir possibles  contagis de Covid-19, així com el pertinent protocol de com actuar  en cas d’un positiu, ja sigui d’un professional o d’un usuari del servei.?
  • La dotació dels elements i mesures de protecció adients per a  protegir als professionals: mascaretes, guants, etc.?
  • La creació d’un mecanisme específic de coordinació de salut per als recursos de serveis socials, donada l’atenció de grups de persones i nuclis de convivència que van més enllà d’un grup familiar.?
  • Una dotació extraordinària per poder fer front a hores extra d’atenció dels diferents professionals, ampliacions d’equips o substitucions necessàries.?
  • Un control exhaustiu per part de l’administració, per tal d’evitar possibles acomiadaments o d’altres irregularitats laborals, aprofitant l’actual situació de crisis sanitària.?
Si no s’estableixen mesures d’aquest tipus, el nostre sistema social també pot col·lapsar, suposant un fort impacte en col·lectius d’alta vulnerabilitat.

Llegeix el comunicat.

A banda, també hem fet arribar una carta a la Directora general de Serveis Socials, per tal de posar a disposició la nostra organització per fer extensiu qualsevol missatge o crida als nostres membres com pot ser la necessitat de reforç d’algun tipus de servei.

Reiterem que des del CEESC ens mantenim al costat dels professionals per acompanyar i assessorar especialment en allò extraordinari que la situació que estem vivint pugui suposar.


Si voleu estar connectats al CEESC, seguiu-nos a través de les nostres xarxes socials a Twitter, Facebook o Instagram.

Moltes gràcies per la comprensió i cuidem-nos!


Atès el caràcter de la nostra figura professional, us deixem a continuació tres enllaços on trobareu informació que us pot ser d'utilitat:


Departament de Treball, Afers Socials i Famílies (amb informació específica en referència al Coronavirus)

Canal Salut - Informació sobre el Coronavirus

Pàgina web de preguntes i respostes de l’Agència de Salut Pública

Col·legi d'Educadores i Educadors Socials de Catalunya
ceesc@ceesc.cat - 934 521 008 - www.ceesc.cat
Barcelona - Girona - Tarragona - Lleida - Terres de l'Ebre

Aquest és un missatge automàtic per a tots els membres del CEESC.

Si us plau, no el responguis directament.

Si vols posar-te en contacte amb nosaltres, escriu-nos a a ceesc@ceesc.cat.

Política de privacitat