Butlletí del CEESC ESPECIAL · Si no el veus bé, clica aquí

Des del CEESC mirem un moment enrere, per veure
què hem aconseguit durant el 2018.
De tota la feina feta durant l'any 2018, us en volem destacar 10 fites.

#1 Presentem l'InformES 2017
Us presentem en primícia els resultats de la 2a Edició de l’Informe de l’Estat de l’Educació Social a Catalunya. Transcorreguts 3 anys des de l’Informe anterior, ens va semblar una distància suficient i correcta per actualitzar l’estat i l’evolució de la professió.

#2 Es consolida el #DiaES
Les activitats per celebrar el Dia Internacional de l'Educació Social van comprendre tant la celebració com la reflexió i la memòria històrica de la disciplina i la professió. El tractament i l’aprenentatge dels errors va ser un dels eixos vertebradors.

#3 Més a prop d'incorporar ES als centres educatius
Al Ple del Parlament es va fer la proposta d'incorporar el curs vinent un educador/a social als centres educatius que realitzi les tasques d’acompanyament als infants i adolescents i vetlli pel compliment dels protocols d’abús sexual, entre d'altres.

#4 Hem dit la nostra sobre el col·lapse del sistema d'acollida
Durant els últims mesos la veu del CEESC s'ha fet sentir als mitjans de comunicació amb relació a totes les informacions aparegudes pel que fa al col·lapse del sistema d'acollida amb els infants i adolescents estrangers no acompanyats.

#5 Renovem la Borsa de Treball
Per tal d'adaptar-nos a la nova llei de protecció de dades hem canviat la Borsa de Treball del CEESC, amb modificacions de disseny i de funcionament.

#6 La formació al 100%
Per primer cop en tota la història del CEESC, hem pogut realitzar el 100% de l’oferta formativa programada. En concret s’han realitzat 33 cursos.

#7 Renovem el Full Informatiu
Amb el número 84 vam encetar una nova etapa de la revista del CEESC que va néixer l’abril de 1999 com a eina de comunicació directa amb les persones col·legiades. L’objectiu ha sigut adequar-lo a les vostres inquietuds i propostes.

#8 Els Quaderns en línia
Per aconseguir-ho hem treballat a través de RACO (Revistes Catalanes amb Accés Obert), un repositori cooperatiu des del qual es poden consultar, en accés obert, els articles a text complet de revistes científiques, culturals i erudites catalanes.

#9 Celebrem el III Congrés de Serveis Socials Bàsics
Hem celebrat el III CSSB que es consolida amb més de 750 assistents. hem vist com el compromís dels professionals dona lloc a experiències innovadores que funcionen, però la saturació del sistema dificulta compartir-ne els aprenentatges.

#10 Participem en la creació del MOOC
El CEESC ha participat en l'elaboració, durant gairebé dos anys de feina, del curs “Union of minorities. Educational tools for the European cultural mosaic”, un curs obert i en línia per a professionals que treballen amb joves i en entorns multiculturals.

Aquestes fites s'han aconseguit gràcies
als col·legiats i col·legiades que formeu part del CEESC!

Encara no n'ets membre?

Acompanya'ns en aquest 2019
per seguir treballant per l'Educació Social!

Col·legi d'Educadores i Educadors Socials de Catalunya
ceesc@ceesc.cat - 934 521 008 - www.ceesc.cat
Barcelona - Girona - Tarragona - Lleida - Terres de l'Ebre


Aquest és un missatge automàtic per al tots els col·legiats i col·legiades i Amics i Amigues del CEESC i per als subscriptors del Butlletí setmanal del CEESC. Si us plau, no el responguis directament.

Si vols posar-te en contacte amb nosaltres, escriu-nos a a ceesc@ceesc.cat.

Política de privacitat