Butlletí del CEESC núm. 399 · 29 de maig de 2020 · Si no el veus bé, clica aquí

Tornar a l’escola, l’educació social i l’oportunitat de la Covid
"No deixem de repensar l'escola sense una mirada d’oportunitat, és el moment d’incorporar a les escoles i instituts la perspectiva de l’acció socioeducativa i comunitària, no ens podem permetre tornar a l’escola i continuar prescindint de l’educació social." Un article d'en Lluís Vila a El diari de l'educació.

[llegeix l'article]

El CGCEES planteja la incorporació de l'ES a l'escola
El Consejo demana la incorporació de l'ES al sistema educatiu com una eina de promoció educativa i de compensació de les desigualtats a l'educació mitjançant la seva inclusió a la LOMLOE, i com un dret de la ciutadania, demanant una educació per al segle XXI.
[més info]

Adhesions al manifest de l'àmbit social
Fins ara, 13 entitats s'han sumat al document on posem de manifest que la crisi social que estem vivint està deixant al descobert les mancances i dèficits que arrossega, des de fa anys, l’actual sistema d’atenció a les persones en situació de vulnerabilitat.
[més info]

Últims dies per fer-nos propostes a l'ESrural
Ajuda'ns a conformar una futura jornada per ampliar el coneixement del treball que es fa des de l’Educació Social en els pobles i les comarques per enriquir la professió i la disciplina. Tens temps fins a l'1 de juny.
[més info]

Museus i transformació social: quins són els nous reptes?
El proper 9 de juny el CEESC participa en un dels tres tallers organitzats per la Fundació Carulla des d'on ens conviden a repensar, cocrear i transformar la nova societat cultural i que se centraran en els museus post-Covid19.
[més info]

Webinar: INTEGRAeu
El proper 4 de juny tindrà lloc aquest webinar en què podràs saber més sobre els resultats aconseguits pel Programa Multidisciplinari de Mentoria, desenvolupat en el marc del projecte INTEGRA en els diferents països participants: Espanya, Itàlia, Grècia, Portugal i Xipre.
[més info]

Diploma de Postgrau
El Postgrau de Salut Mental Col·lectiva té una perspectiva sobre la salut emocional que se centra en les persones, les seves afliccions i itineraris vitals. Col·loca l'eix en la necessitat de generar instàncies i dispositius de construcció col·lectiva i participativa atents a la singularitat.
[més info]

Enquesta: La Covid-19: efectos en el tercer sector
Aquest qüestionari, elaborat per la Universidad de Oviedo i COPESPA realitza un esudi sobre els efectes psicològics dels professionals i recull possibles situacions de desigualtat social degut a la vulnerabilitat de certs col·lectius amb què treballa. L'estudi pretén avaluar la situació per donar una millor resposta a problemes que puguin sorgir després del confinament.
[més info]

Enquesta: Drets Humans en l'Educació Social
Aquesta enquesta ha estat dissenyada per quatre alumnes d’Educació Social de la UB per tal de saber quin paper juguen els drets laborals de l’educador i educadora en la seva feina i el seu dia a dia i cercar les diferents maneres de concebre el problema social i laboral i poder ajudar en el desenvolupament de la tasca de l'educador/a social.
[més info]
En anteriors butlletins [altres butlletins]
Activitats, convocatòries i propostes d'altres entitats
Mentre duri l'estat de confinament, en aquest apartat volem recollir cursos, convocatòries i propostes boniques que es puguin fer a distància.

Col·legi d'Educadores i Educadors Socials de Catalunya
ceesc@ceesc.cat - 934 521 008 - www.ceesc.cat
Barcelona - Girona - Tarragona - Lleida - Terres de l'Ebre

Subscriu-te als Butlletins digitals del CEESC

ISSN 2014-2137

Política de privacitat

Reenvia aquest Butlletí electrònic als teus contactes per compartir-ne el contingut!