Butlletí del CEESC núm. 398 · 22 de maig de 2020 · Si no el veus bé, clica aquí

Reclamem, més que mai, els ES a les escoles
En un comunicat de premsa reclamem la incorporació d’educadores i educadors socials als centres educatius per fer front als reptes que ens planteja la crisi actual i en el qual destaquem que cal prendre’s la crisi de la COVID-19 com una oportunitat per repensar l’escola i la comunitat educativa i comunitària en la seva globalitat.

[més info]

Reclamem una resposta efectiva a les administracions públiques
El CEESC, el TSCAT, el COPC i el COPEC reclamem que es faci efectiu el II Pla Estratègic de Serveis Socials, amb un calendari i una dotació econòmica específics, que permeti ordenar els Serveis Socials a Catalunya i poder afrontar amb garanties l’actual emergència.
[més info]

L'Educació Social a Catalunya Ràdio
Dimarts, 19 de maig, els professionals de l'educació social Yago Magallanes, Bet Lázaro, Oriol Amorós i César Hergueta van participar a El matí de Catalunya Ràdio per explicar com han viscut l'emergència social generada per la COVID-19.
[escolta el programa]

Museus i Inclusió. Els museus en temps de la COVID-19
El CEESC ha participat en la celebració virtual del Dia Internacional dels Museus en la xerrada "Museus i Inclusió" entre la Carme Bergés, directora del Museu de Cervera i el Xavi Campos, gerent del Col·legi.
[més info]

AL BLOG: Nous reptes per als Serveis Socials
Anna Vilanova, educadora social dels Serveis Socials Bàsics d'El Masnou ens explica com estan treballant els equips de Serveis Socials, el primer nivell de l'Atenció Social Primària, en el context actual.
[llegeix l'article]

Volem llars per viure
El CEESC ens hem adherit al "Manifest ciutadà pel dret a viure a la pròpia llar en un entorn vital acollidor, inclusiu i accessible", com a entitat compromesa amb els valors de la dignitat humana, la fraternitat i la llibertat, i que defensa el dret universal a viure de manera independent i a ser inclòs a la comunitat.
[llegeix el manifest]

Una campanya perquè no es quedi ningú enrere
La pandèmia del coronavirus ha posat sobre la taula la necessitat de reivindicar el lema que ens va unir el febrer del 2017 en la manifestació més gran del món a favor de l’acollida de persones refugiades i migrants.
[més info]

Webinar: INTEGRAeu
El proper 4 de juny tindrà lloc aquest webinar en què podràs saber més sobre els resultats aconseguits pel Programa Multidisciplinari de Mentoria, desenvolupat en el marc del projecte INTEGRA en els diferents països participants: Espanya, Itàlia, Grècia, Portugal i Xipre.
[més info]

Webinar: Afrontar la pèrdua. NNA en confinament
Les col·legiades Pepi Borràs i Francesca Ferrari van participar en un webinar, organitzat per Fundesplai, en què van parlar de com un infant pot afrontar la pèrdua d’un familiar o d’una persona significativa, en aquest context de pandèmia i de confinament.
[més info]

La setmana vinent parlarem d'ES i Escola
L'EncapsuladES es fa ressò del comunicat publicat ahir sobre la figura dels ES a l'escola i la setmana vinent comptarà amb dos especialistes en el tema. El programa s'emet els dijous a les 19h. Recupera'n els millors moments al nostre canal IGTV.
[més info]

Últims dies per respondre l'enquesta
Respon l'enquesta i ajuda'ns a fer una foto ben real de com està afectant la crisi sanitària de la COVID-19 als professionals de l’ES. Tens temps d'omplir-la fins al 24 de maig. Estem fregant les 600 respostes!
[participa-hi]
En anteriors butlletins [altres butlletins]
Activitats, convocatòries i propostes d'altres entitats
Mentre duri l'estat de confinament, en aquest apartat volem recollir cursos, convocatòries i propostes boniques que es puguin fer a distància.

Col·legi d'Educadores i Educadors Socials de Catalunya
ceesc@ceesc.cat - 934 521 008 - www.ceesc.cat
Barcelona - Girona - Tarragona - Lleida - Terres de l'Ebre

Subscriu-te als Butlletins digitals del CEESC

ISSN 2014-2137

Política de privacitat

Reenvia aquest Butlletí electrònic als teus contactes per compartir-ne el contingut!