Butlletí del CEESC núm. 401 · 12 de juny de 2020 · Si no el veus bé, clica aquí

EL CGCEES davant de l'aprovació de la Llei Rhodes
El CGCEES exercirà el Dret de Petició recollit a l'Article 29 de la Constitució per tal que les seves funcions no li siguin usurpades, ja que el coordinador/a de benestar i protecció definit a la Llei de Protecció a la Infància i l'Adolescència davant la Violència és clarament un educador/a social.

[més info]

Propostes per al sector del lleure i comunitari
Una aliança d'entitats i organitzacions del sector del lleure reivindiquem la posada en marxa d’una Taula per consensuar un Acord Nacional per a l’Educació en el Lleure i Comunitària i un Pla de xoc per garantir les activitats d’estiu 2020 per a tothom.
[més info]

Demanem un canvi radical a favor de les persones
La Plataforma en Defensa del Dret a l'Atenció de les Persones amb Dependència fa deu demandes a l'administració i destaca que seria una errada continuar amb el model de dependència que hem tingut fins ara que ha posat en evidència les mancances del sistema amb xifres devastadores.
[més info]

Manifest per una Renda Bàsica Universal
Hem signat el manifest per a la Renda Bàsica Universal, una assignació monetària incondicionada, per considerar-la una política social imprescindible i necessària per garantir el dret a la vida material de les persones amb dignitat.
[més info]

Ens sumem al comunicat del COPC
L'Audiència Provincial de Girona ha absolt l'home acusat d'apunyalar una psicòloga dels Serveis Socials de Salt. Lamentem aquesta sentència absolutòria i de llibertat sense mesures de seguretat, que no ha tingut en compte que els informes tècnics dels serveis de salut van acordar com a mesura de seguretat l’internament psiquiàtric de l'autor dels fets. [més info]

Demana la quota de col·legiació reduïda
Si et trobes en situació d’atur o ets perceptor/a de pensions sense exercici professional, tens dret a acollir-te a la quota reduïda de 15 € trimestrals. Tens temps per demanar-la fins al 18 de juny.
[més info]

Forma part de la Borsa de Supervisió del CEESC
Si tens coneixements i experiència en la supervisió de professionals i/o equips, pots entrar a formar part de la Borsa del CEESC. Per fer-ho, omple el formulari i et podrem contactar en cas que hi hagi alguna demanda de la teva especialització.
[omple el formulari]

Per una reactivació ecològica, social i econòmica justa
En motiu del Dia Mundial del Medi Ambient, el Consell Ciutadà per la Sostenibilitat de Barcelona va presentar el seu posicionament davant la crisi de la Covid-19: alerta, oportunitats, compromís, exigència i crida a l’acció. El Col·legi, com a membre de la Xarxa Barcelona + Sostenible, ens el fem nostre.
[més info]

Eduso.net presenta nova imatge
Eduso.net va presentar ahir en un acte virtual i obert la seva nova imatge. La web es renova per adequar-se als nous temps per aconseguir més visibilització de l'Educació Social a les xarxes i, per tant, a la societat.
[visita-la]

No et perdis l'últim EncapsuldES
Dijous vinent tenim l'últim capítol de la temporada. Sí, sí, de la temporada, perquè l'EncapsuladES ha arribat per quedar-s'hi. Tornarem el curs vinent, però, abans, no us perdeu aquest final!
[no t'ho perdis!]

Museus i transformació social: quins són els nous reptes?
En el taller del passat 9 de juny, el Xavi Campos, educador social i director de l'equip de gerència del CEESC va remarcar que el museu ha de ser un espai per fer vincle i reforçar valors: "els museus hem de posar la vida al centre. Ser espai de trobada, improvisació i sorpresa: teixir i reforçar el vincle social".
[més info]
PUBLICITAT

En anteriors butlletins [altres butlletins]
Activitats, convocatòries i propostes d'altres entitats
Mentre duri l'estat de confinament, en aquest apartat volem recollir cursos, convocatòries i propostes boniques que es puguin fer a distància.

Col·legi d'Educadores i Educadors Socials de Catalunya
ceesc@ceesc.cat - 934 521 008 - www.ceesc.cat
Barcelona - Girona - Tarragona - Lleida - Terres de l'Ebre

Subscriu-te als Butlletins digitals del CEESC

ISSN 2014-2137

Política de privacitat

Reenvia aquest Butlletí electrònic als teus contactes per compartir-ne el contingut!