Butlletí del CEESC núm. 396 · 8 de maig de 2020 · Si no el veus bé, clica aquí

ENQUESTA: Com ens afecta la COVID-19 com a professionals?
Hem obert una enquesta per saber com està afectant la crisi sanitària de la COVID-19 als professionals de l’ES. La informació que recollirem ens ajudarà a dissenyar estratègies per continuar donant suport als professionals, promovent-ne el reconeixement social i i desenvolupant la nostra tasca d’incidència política.

[Participa-hi]

Reclamem a la Generalitat el reconeixement de l'ES
El CEESC reclama a la Generalitat que reconegui la tasca dels professionals de l’educació social davant del coronavirus tal com sembla que farà amb altres professionals del món sanitari, de residències i discapacitats, de serveis d'emergència i de bombers.
[més info]

IV CSSBE: Preprograma i comunicacions
Ja pots consultar el preprograma del IV CSSBE que tractarà les diferents situacions de dependència, interdependència i autonomia en la xarxa de relacions i de cura entre les persones. Des d'ara i fins al 4 de juliol s'hi poden presentar comunicacions que tinguin a veure amb la temàtica del Congrés.
[més info]

Ens adherim al Manifest de la Xarxa ARTIBARRI
El CEESC s'adhereix al 'Manifest sobre les afectacions de la Cultura i Arts comunitàries a causa del Covid19 i els seus efectes a Catalunya' que, entre d'altres, adverteix que les arts comunitàries són un sector invisibilitzat dins el món cultural, sovint mal etiquetat com a lleure socioeducatiu, apartant-lo de la “cultura en majúscules” i les grans estructures.
[més info]

AL BLOG: Recursos documentals en línia
Et pesentem un recull de recursos en línia, preparat per DIXIT. Centre de Documentació de Serveis Socials que pensem que pot ser d'interès per als educadors i educadores socials en aquests moments. Hi trobaràs conferències, quatre dossiers temàtics i alguns articles del seu blog. 
[consulta el recull]

La cultura al proper número de la Revista RES
El número 31 de la Revista RES ens aproximarà al paper de l'Educació Social en les polítiques culturals, l'animació sociocultural i la gestió cultural, per tal d'aprofundir en l'estat de la qüestió i en el futur d'aquest àmbit. Hi podeu enviar les vostres propostes fins al 15 de juliol.
[més info]

Formació a distància
Les entitats amb qui tenim conveni per a la formació a distància, Escola EFA, Arkhé i Escola Empordà, mantenen el seu catàleg actiu. Consulta totes les formacions i troba la que més t'interessi.
[més info]

Busquem propostes per a entorns rurals des de l’ES
Volem organitzar una jornada per ampliar el coneixement del treball que es fa des de l’ES en els pobles i les comarques per enriquir la professió i la disciplina. Coneixes alguna proposta significativa per al sector?
[més info]

Convocatòria oberta: Premis RetinES
Us recordem que continua oberta la convocatòria als Premis RetinES 2020. Fins al 15 de maig podeu enviar els vostres vídeos o projectes audiovisuals en benefici de l'acció i/o activitat socioeducativa.
[més info]

Volem l'Educació Plàstica a l'ESO
El CEESC ens hem adherit al manifest promogut des del Consell General dels Col·legis Professionals de Belles Arts per demanar als partits polítics que la matèria d'Educació Plàstica, Visual i Audiovisual sigui present a tots els cursos de l'ESO.
[més info]

Estudi: Joves en situació de vulnerabilitat COVID-19
Des del grup de recerca JOVIS.com estan fent un estudi sobre la situació que pateixen els joves en situació de vulnerabilitat a partir de la COVID-19. Si treballes amb col·lectius d'adolescents i joves en situació de risc social i amb vulnerabilitats i que viuen en barris desfavorits, participa-hi.
[respon el qüestionari]
En anteriors butlletins [altres butlletins]
Activitats, convocatòries i propostes d'altres entitats
Mentre duri l'estat de confinament, en aquest apartat volem recollir cursos, convocatòries i propostes boniques que es puguin fer a distància.

Col·legi d'Educadores i Educadors Socials de Catalunya
ceesc@ceesc.cat - 934 521 008 - www.ceesc.cat
Barcelona - Girona - Tarragona - Lleida - Terres de l'Ebre

Subscriu-te als Butlletins digitals del CEESC

ISSN 2014-2137

Política de privacitat

Reenvia aquest Butlletí electrònic als teus contactes per compartir-ne el contingut!