Butlletí del CEESC núm. 395 · 1 de maig de 2020 · Si no el veus bé, clica aquí

1 de maig. Dia del Treball
Avui, 1 de maig és el dia Internacional dels Treballadors i Treballadores. Reivindiquem que la nostra professió és essencial ara i sempre!

[Som una professió indispensable]

El paper de l’ES en situacions d’emergència
Des del CEESC, s'han impulsat iniciatives per copsar les possibilitats de la professió davant de situacions d'emergència, sense gaire èxit. I és ara, que ens trobem en la situació que ens trobem, que es reobre el debat de quin paper hauria de jugar l'ES en la vetlla per la salut emocional, l'empoderament i l'acompanyament de la ciutadania.
[més info]

L'Educació Social a "La nit dels ignorants" de Catalunya Ràdio
El passat dilluns, 27 d'abril, l'Albert Font-Tarrés, educador social en un CRAE de Lleida, i membre del CEESC, va participar al programa de ràdio "La nit dels ignorants" en què va destacar que el confinament "agreuja una situació prolongada des de fa una dècada" i que els infants i els joves dels centres són una població molt vulnerable.
[escolta el programa]

A SOCIAL.CAT: Autorització amb data d'expiració
L'educadora social, Neus Arnal, escriu a Social.cat sobre com el Govern central ha decidit flexibilitzar la contractació de joves emigrats sols. I reflexiona sobre el fet que en aquest període de confinament, són els col·lectius als marges de la societat els que es troben, massa sovint, més exposats a la inseguretat socioeconòmica, sanitària i laboral.
[llegeix l'article]

AL BLOG: Afrontar la pèrdua: nenes, nens i adolescents en confinament
Aquest article, signat per dues educadores socials, vol respondre la pregunta "com es pot afrontar, en aquests moments, una situació de pèrdua o de mort d’un familiar significatiu per part dels infants" i dona llum a com parlar de la mort a nens, nenes i adolescents i a com afrontar el dol en situació de confinament.
[llegeix l'article]

Vols participar al Comitè Científic del IV CSSBE?
El IV Congrés de Serveis Socials Básics i Especialitzats se celebrarà, presumiblement, l'octubre de 2020 i durà per lema "Dependències al llarg del cicle vital". Per encarar aquesta recta final de l'organització ens agradaria poder incorporar al Comitè Científic una persona col·legiada.
[vols ser tu?]

Vols organitzar el 7è Congrés Català de Salut Mental?
El CEESC forma part de la Fundació Congrés Català de Salut Mental, que prepara el 7è Congrés Català de Salut Mental: Societat Digital i Salut Mental, que tindrà lloc l'any 2021. En aquests moments, estem en la fase de constituir cada un dels Grups de Treball d'aquest Congrés.
[t'interessa?]

Les EncapsuladES a l'IGTV
Des d'Instagram TV pots recuperar alguns dels directes que hem fet durant aquestes setmanes de confinament. La setmana vinent farem un repàs als serveis del CEESC en temps de COVID i parlarem amb Raquel Montllor, Núria Ferrer, Sílvia Lobera i Jan Garrido. Debatrem sobre autisme, serveis socials, emprendre en l'educació social i l'acompanyament terapèutic.
[més info]

2 de maig. Dia mundial contra l'assetjament escolar
Amb motiu del Dia Mundial contra l'Assetjament Escolar, que es commemora el 2 de maig, el CGCEES ha creat el hashtag #EdusoEsEmpatia, per visibilitzar a les xarxes socials les aportacions que pot fer-ne l'Educació Social.
[més info]
En anteriors butlletins [altres butlletins]
Activitats, convocatòries i propostes d'altres entitats
Mentre duri l'estat de confinament, en aquest apartat volem recollir cursos, convocatòries i propostes boniques que es puguin fer a distància.

Col·legi d'Educadores i Educadors Socials de Catalunya
ceesc@ceesc.cat - 934 521 008 - www.ceesc.cat
Barcelona - Girona - Tarragona - Lleida - Terres de l'Ebre

Subscriu-te als Butlletins digitals del CEESC

ISSN 2014-2137

Política de privacitat

Reenvia aquest Butlletí electrònic als teus contactes per compartir-ne el contingut!