Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i/o mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració o obtenir més informació 'aquí'.

Quin paper demanem als equips de serveis socials bàsics en relació amb les comunitats?

Data: Dilluns, 11 de desembre a les 18.00h.
Lloc: seu del CEESC a Barcelona.

Fruit del conveni anual entre la Diputació de Barcelona (DIBA) i el Col·legi d’Educadores i Educadors Socials de Catalunya (CEESC), l’any 2016 es va redactar una proposta d'àmbits de treball grupal i comunitari a desenvolupar per les educadores i els educadors socials dels equips de Serveis Socials Bàsics per a donar resposta a les necessitats socials de la comunitat.

De la consulta entre un nodrit número de col·legiades i col·legiats es va bastir aquest document que volia endreçar les múltiples possibilitats a abordar en el futur grup de treball.

A través de referències en els mons professional, voluntari i acadèmic, amb trajectòries contrastades i creuades en els serveis socials i les comunitats, us convidem a parlar-ne i a actualitzar el debat sobre els mateixos principis i les mateixes preguntes:

El treball comunitari es fa en, des de i per al territori? Amb qui s’ha de fer la intervenció comunitària? Estan preparats els professionals dels equips per al treball grupal i comunitari?

Amb la participació de:

Marta Fité. Educadora social. Col·legiada 791. Directora Territorial de Serveis Socials a l’Institut Municipal de Serveis Socials de Barcelona. Professora del Grau en Educació Social de la Universitat de Barcelona.

ONG De Veí a Veí. Es defineixen com l’ONG del barri de Sant Antoni de Barcelona. La seva missió és la de fer costat a la gent en els moments de dificultats i ajudar-los a refer-se i, alhora, a fomentar l’autonomia de les persones perquè puguin recuperar la seva independència individual i el seu benestar personal el més aviat possible. https://deveiavei.org

Asun Llena. Col·legiada 7775. Doctora en Pedagogia. Professora del Departament de Teoria i Història de l'Educació a la UB i codirectora de la col·lecció de llibres d'acció comunitària i socioeducativa de l'Editorial Graó. Té una llarga experiència en el camp de l'educació social, serveis socials i desenvolupament comunitari.

Activitat gratuïta, prèvia inscripció en aquest enllaç.

---

Et recordem que que una activitat sigui gratuïta no vol dir que no tingui valor. Des del CEESC hi invertim recursos humans i econòmics per dur-la a terme, així que si us hi apunteu, però finalment no podeu venir, aviseu-nos, si us plau. La vostra plaça pot anar a alguna altra persona interessada. 

En conveni amb:

 

 

Informació bàsica

Inici de l'activitat 11-12-2017 18:00
Localització
Barcelona
Carrer d'Aragó, 141, 08015 Barcelona, España
Barcelona