Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i/o mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració o obtenir més informació 'aquí'.

Aquest dimarts, 10 de juliol, la presidenta del CEESC, Maria Rosa Monreal, i la vicepresidenta i el vicepresident del CEESC, Francesca Ferrari i Lluís Vila, es van reunir amb la Directora General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència, Georgina Oliva.

La trobada venia motivada per parlar de l'obertura que s'està fent de centres d’acollida i residencials per a infants i adolescents estrangers no acompanyats. El CEESC ens vam oferir per facilitar la dotació en aquests centres amb educadores i educadors socials, a través de la nostra borsa de treball. També vam expressar la conveniència de disposar d’un espai estable de treball en què participin les entitats contractants. 

Durant el primer semestre de l'any han arribat a Catalunya a l’entorn de 1.000 infants i adolescents estrangers no acompanyats. Des de la DGAIA s’està treballant en dissenyar un model d’intervenció específic per a aquest col·lectiu i se’ns va expressar la voluntat de fer-nos partícips del seu disseny.

D’altra banda, vam parlar de la necessitat del desplegament de la Llei d'Infància. El propòsit és reactivar-ne els grups impulsors, aprofitant el consens que va suposar en el seu dia, i evidenciar la necessitat d’augmentar els recursos destinats a aquest col·lectiu.

Es va parlar també de la necessitat de prestigiar la professió de l’Educació Social. Vam poder presentar la feina que s'està fent per tal d’aconseguir l’aprovació d’una Llei d’Educació Social, una llei que ordeni i reguli els aspectes essencials de l’exercici de la professió d’educador/a social.

En la mateixa línia de defensa de la professió, el CEESC vam posar a disposició del Departament la taula de coordinació interuniversitària, un espai que reuneix els coordinadors dels estudis d'ES de les 9 universitats que l'ofereixen a Catalunya. 

Veiem en aquesta reunió amb Georgina Oliva la voluntat de recuperar la fluïdesa de comunicació entre la DGAIA i el CEESC. I estem esperançats de veure que partim de la idea comuna que el sistema de protecció és tot allò que afecta la vida del conjunt dels infants i perquè hem definit una agenda de treball, que esperem que es faci efectiva en benefici del conjunt del sistema i dels seus protagonistes.

 

Contracte temporal de substitució per baixa paternitat.

 

Els horaris d’atenció al públic durant els mesos de juliol i agost pateixen alguns canvis.

 

Per la promoció del paper de les dones professionals.

 

Aconsegueix una entrada doble per veure Dolphin Man.

 

Acompanyament professional, transformació col·lectiva.

 

El CEESC està adherit al programa Barcelona + Sostenible des de desembre de 2012.

 

Mèmoria històrica, persones joves refugiades, històries de vida i en contra de la violència darrera d’una Càpsula.

Del 25 al 29 de juny a Barcelona es celebra el Encuentro Internacional de memoria: segunda y tercera generación del exilio colombiano, que té com a objectiu escoltar i posicionar els relats de exiliades i exiliats que provenen del conflicte armat. Més de sis milions de persones s’han vist obligades a deixar les seves cases, pobles i territoris i moltes d’elles també han sortit del seu nucli familiar: nenes, nens i joves que han tingut de crèixer entre dues cultures i diferents temps i viure el desarrelament de manera diferent als pares, marcant la seva propia trajectòria i història de vida.


Alguns dels participants d’aquesta trobada també estaran a la #CàpsulaES "Hip-Hop per a la prevenció de violències i la construcció de Pau. Intercanvi d’experiències: Colòmbia, El Salvador, Hondures i Catalunya" del proper dijous 28 de juny.

Una Càpsula en què coneixerem joves que articulen projectes de preservació de la memòria històrica o reconstrucció del teixit social i prevenció de les violències a través del graffiti, el break o el hip-hop a l’Amèrica Central i del Sud. Un fòrum obert a educadores, educadors, professionals que treballen amb joves, en medi obert o en l'animació sociocultural, per a qüestions relacionades amb els projectes, les seves metodologies i pràctiques.

En la trobada també veurem que a Catalunya també existeixen interessants projectes d’integració i de conscienciació contra les discriminacions. Dj Alar, membre del Llobregat Block Party, serà l'amfitrió dels colombians Leonard Rentería i Diana Avella, la salvadorenca Straw Mc -Brenda Yesenia i l'hondureny Mc Koco -Ángel Valladares.


I això no acaba aquí, l’endemà de la Càpsula, divendres 29, l’Institut Català Internacional per la Pau (ICIP) i l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament (ACCD) organitzen la Trobada de Joves de Hip-hop per la Pau a l’Ateneu l’Harmonia de Barcelona, en la que podreu escoltar els rimes en directe d’aquests mateixos joves. Els quatre rapers actuaran i oferiran alhora la xerrada “Rapejar contra les violències”.

Càpsula:
Hip-Hop per a la prevenció de violències i la construcció de Pau Intercanvi d’experiències: Colòmbia, El Salvador, Hondures i Catalunya.
Dijous, 28 de juny, a les 9.30h al Casal de Barri Pou de la Figuera. Sant Pere Més Baix, 70. Barcelona.
Més informació i inscripcions

PLACES LIMITADES. INSCRIVIU-VOS JA!