El passat 7 de desembre del 2017, va sortir publicat en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (núm. 7512), el Conveni col·lectiu de treball de Catalunya d’acció social amb infants, joves, famílies i d’altres en situació de risc per als anys 2013-2018.

Aquest conveni és d’aplicació a tot el territori català i hi queden afectades totes les empreses i entitats que presten activitats d’acció social amb infants, joves, famílies i d’altres ens situació de risc.

Les condicions contingudes en aquest conveni tenen caràcter retroactiu a 1 de gener de 2017 i fins al 31 de desembre de 2018. Si voleu saber les principals novetats del conveni, consulteu la notícia que vam publicar quan es va signar.

El conveni l’han signat les següents entitats: La Confederació, la Patronal del Tercer Sector Social de Catalunya i les organitzacions sindicals Federació de Serveis a la Ciutadania FSC-CCOO de Catalunya i la Federació d’Empleats i Empleades dels Serveis Públics FESP-UGT de Catalunya.

El CEESC no forma part de les entitats signats, ja que no és funció dels col·legis professionals participar en l’elaboració, negociació o actualització dels convenis col·lectius. Ara que s'ha publicat oficialment, estem fent una revisió del conveni i valorant la possibilitat de demanar alguns aclariments a les entitats signats.