El passat dimecres, 12 de juliol, el Ple del Parlament va aprovar per unanimitat la Llei de la Renda Garantida de Ciutadania, fruit de la ILP per una Renda Garantida de Ciutadania, de la qual el CEESC n'és entitat adherida.

Diosdado Toledano, un dels promotors de la iniciativa, va declarar “És un autèntic salvavides per a milers de famílies i persones que es troben en situació de vulnerabilitat”, tot i que va lamentar que l'aprovació de la llei haigi trigat tant si era una llei d'emergència.

La Llei crea aquesta prestació econòmica per a persones i unitats familiars que no disposin dels ingressos que els garanteixin els mínims per a una vida digna, amb l'objectiu de vetllar per la seva inclusió social o laboral. La prestació començarà a aplicar-se el 15 de setembre amb el 85% de la quantia i s'anirà implantant de manera gradual fins a l'1 d'abril de 2020, que ja se'n podrà percebre el 100%.

La ILP va aconseguir amb escreix el mínim de 50.000 signatures perquè en continués la tramitació parlamentària. En total, en va recollir 121.191.

​El CEESC hem signat el document de celebració i compromís de la Renda Garantida de Ciutadania i participarem de l'Acte de celebració i compromís que tindrà lloc el divendres 14 de juliol.

Més informació:

Signat l’acord per fer possible la Renda Garantida de Ciutadania

El Ple aprova les lleis de la renda garantida de ciutadania, fruit d'una ILP