La nova normativa vol augmentar la seguretat i qualitat en les activitats i serà vigent a partir de l'1 de novembre.

Amb la nova regulació els casals esportius, les estades o campus esportius i les rutes esportives hauran de complir els mateixos requisits que les activitats d’educació en el lleure excepte pel que fa a les titulacions exigides, que són les pròpies de l’àmbit esportiu i l’interlocutor de les quals continuarà sent el Consell Català de l’Esport. D’aquesta manera se supera el buit normatiu que hi ha hagut fins ara pel que fa a aquests casos.

S’amplia l’abast del decret incloent les activitats amb infants menors de 3 anys i n’estableix unes ràtios específiques. També modifica les ràtios de nens/es per monitor/a, establint l’obligatorietat que hi hagi sempre un mínim de 2 dirigents i deixant un marge de 4 nens/es abans no sigui obligatori ampliar el nombre de monitors/es- i augmenta el nombre de persones de l’equip dirigent que ha de tenir titulació.

A banda, es crearà el Registre Oficial de Professionals de l’Educació en el Lleure de Catalunya, on serà imprescindible estar inscrit de cara a acreditar el fet de disposar de la titulació necessària per comptabilitzar com a monitor/a titulat. També hi haurà un registre similar per als Professionals de l’Esport. I s’augmenten les primes de les  assegurances i els terminis per notificar l’activitat que passarà a ser en un termini de 10 dies.

El nou Decret  és el resultat d’un llarg procés de diàleg i consens entre l’Administració i el sector de l’educació en el lleure, format per moviments i federacions d’educació en el lleure, les entitats patronals i les escoles d’educadors/es.

Podeu consultar el Decret tal com s'ha publicat al DOGC en aquest enllaç.