Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i/o mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració o obtenir més informació 'aquí'.

Debat 20è aniversari del CEESC a Lleida Art, Creativitat, Transformació i LO SOCIAL

Debat 20è aniversari del CEESC a Lleida
Art, Creativitat, Transformació i LO SOCIAL

Data: Divendres, 27 d’octubre, a les 9.30h.
Lloc: Centre d’Art la Panera de Lleida. Pl. de la Panera, 2. 25002 Lleida
#CREALOSOCIAL

En els últims anys hem comprovat que s’han multiplicat els projectes que enllacen, utilitzen o apliquen l’art com a element o eina educativa i transformadora de realitats individuals, grupals o comunitàries. Projectes i organitzacions al darrere i al capdavant que entenen la cultura en el seu sentit ampli, com a forma de vida, que incorpora valors, que modela la identitat individual i elabora la idiosincràsia d’un grup.

Al número 16 de la revista de Quaderns d'Educació Social, sota el títol “A cop d’art” (desembre 2014), comprovàvem aquest increment de projectes i sensibilitats, i com la creativitat hi juga un paper crucial per resoldre amb satisfacció, els processos creatius i alhora emancipadors, per un costat i, per l’altre, el seu resultat final a exposició i valoració de l’espectador.

Com ser sostenibles i fer que aquests projectes vitals es consolidin i segueixin? Creieu que s’ha complert un cert reconeixement en aquest camp? Quin paper hi juga l’Educació Social? L’acompanyament és clau? Què hi tenen a dir i fer les educadores i els educadors socials?

A través de diferents propostes, organitzacions, persones i professionals especialitzats i dedicats, ho debatrem i intentarem trobar-hi respostes i idees.

El debat està adreçat a estudiants i professionals de l’educació social i d’altres de l’àmbit social (en centres oberts, ludoteques, biblioteques, educadors i educadores de carrer o en medi obert, ciberaules…), així com a persones interessades en la temàtica.

PROGRAMA

Durant tot el dia hi haurà un estand permanent de Neret Edicions, amb Lola Renau, llicenciada en Filosofia. Impulsora, editora i directora de Neret Edicions i el projecte Art Social.

9:30 Rebuda i inscripcions

10:00 Benvinguda i presentació

  • Antoni Jové, coordinador del Centre d’Art la Panera, i Xavi Campos, gerent del CEESC.

10:15 Taula rodona: Art i creativitat: elements i eines per a la transformació

  • Taller d'Idees: espai de diversitat creativa. Projecte d'Entramat, associació que treballa amb persones amb diversitat funcional intel·lectual i/o amb diagnosi de salut mental amb Circ Bombeta entre altres propostes. Amb Urània Estarlich, presidenta d'Entramat i Adrián Pulpillo, membre d'Entramat i coordinador de Taller d'Idees.
  • Estimaocells: turisme rural, patrimoni, biodiversitat, comunitat... Amb Eduard Viver Bernado, metge d’ofici i amant de la natura d’afició. Impulsor de "La caseta de l’òliba" i dels “Estimaocells”..
  • Art&Coop: produccions i processos comunitaris en barris, en salut. Amb Júlia Gutiérrez Ortiz, mediadora artística especialitzada en Arts Escèniques i en la gestió i l’acompanyament de processos de creació de temàtica social i històrica. Membre de l’equip d'Art&Coop.

11:45 Descans – Coffee Break amb Art Social

12:15 Debat: El paper de les educadores, els educadors i l’Educació Social en espais culturals, centres d’art i projectes artístics.

  • Roser Sanjuan. Co-responsable dels Serveis Educatius del Centre d’Art la Panera. Dissenya, entre altres, projectes artístics col·laboratius amb col·lectius en situació de vulnerabilitat. Gestora cultural, llicenciada en Història de l’Art i Postgrau d’Art Actual de la Universitat de Barcelona.
  • Òscar Martínez. Responsable de projectes digitals a Trànsit Projectes SL. Coordinador de MakerConvent. Educador social i gestor cultural (Edugestor) dins de CEPS Projectes Socials i al Centre Cívic Convent de Sant Agustí de Barcelona.
  • Maria Paczkowski. Professora del Grau en Educació Social i Treball Social a la Fundació Pere Tarrés - Universitat Ramon Llull (URL). Llicenciada en Belles Arts, Postgrau en Estudis sobre la Cultura Visual i DEA del Doctorat d’Educació Artística, especialista en la relació art-cultura visual-educació.

13:45 Tancament

Més informació de les organitzacions i entitats participants.

Inscripció:
El Debat del 20è aniversari de Lleida és gratuït per a persones col·legiades i amigues del CEESC.
Té un cost de 5€ per la resta de persones i professionals interessats o interessades.
A estudiants de la Universitat de Lleida els hi reservem la plaça.

 

El CEESC organitza juntament amb:

 

Amb la col·laboració de:

 

Informació bàsica

Inici de l'activitat 27-10-2017 9:30
Finalització de l'activitat 27-10-2017 14:00
Col·legiats/ades i/o amics/gues del CEESC: 0 €
No col·legiats/ades: 5 €
Localització
Lleida
Rambla de Ferran, 32, 25007 Lleida, Lleida, España
Lleida
Ja no acceptem inscripcions per a aquesta activitat